Thefashionbay

thefashionbay.org


Thefashionbay.org är världens första “open source” kooperativ för modeskapare. Syftet med kooperativet är att medlemmarna delar på information och kunskap för att bidra till varandras utveckling. En ska alltid kunna söka hjälp och rådgivning vad det gäller till exempel design, mönsterkonstruktion, finansiering, produktion, inköp, och pr, oberoende av förkunskaper och geografiskt läge. Styrkan finns i möjligheten att tillsammans som grupp, lösa potentiella utmaningar.

Hur funkar det?

thefashionbay.org är en ideell förening, där en kan bli medlem utan kostnad. Som medlem får du ta del av all information som finns hos oss, använda utrymmen, delta i workshops och föreläsningar kostnadsfritt. Huvuddelen med Open Source är information som vi delar med oss i forumet, så det förväntas att som medlem bidra med sina erfarenheter, kunskap och åsikter till Kooperativet vid behov.

För vem är det?

Kooperativet är för modedesigners och kreatörer på alla nivåer som vill vara del av ett nytt sätt att driva ett varumärke på. Ett solidariskt sätt där styrka finns i att jobba tillsammans och att dela med sig av kunskap, verktyg och erfarenheter för att främja utvecklingen av mode.

Fördelarna?

Du blir en del av en progressiv rörelse, där fokus inte ligger på individen utan på vad en kan åstadkomma tillsammans för att utveckla modeindustrin, samtidigt som du utvecklar ditt varumärke och får hjälp med vardagliga utmaningar. Du får insikt i hur andra personer jobbar med sina varumärken och dela med dig av dina kunskaper för att hjälpa. Ta del av alla medlemmarnas kunskapspool, använda utrymmen som Kooperativet (och dess medlemmar) besitter, delta i workshops och föreläsningar.